آشنایی با دوربین مداربسته و تجهیزات آن
- شنبه, ۹ ارديبهشت ۱۳۹۶، ۱۱:۵۱ ق.ظ
دوربین های دام ( گنبدی ) Dome Type
دوربینهای دام یا گنبدی شکل که معمولا بر روی سقف نصب میگردد ( براکتهای دیواری نیز برای این مدل موجود میباشد) . کاور گنبدی شکل ، ظاهری زیبا به این دوربین بخشیده که باعث میگردد در محیط های داخلی اداری و تجاری مورد توجه قرار گیرد . البته در بعضی مدل ها ی این دوربین از کاورهای weather proof ( ضد آب ) و کاور های Vandal ( ضد ضربه ) استفاده شده که نصب آن در محیط های باز ( Out Door ) امکان پذیر میکند.
در گذشته این نوع از دوربینها از تکنولژی بالایی بهره نمیبردند . ولی اکنون در نمونه های جدید تقریبا تمامی قابلیت ها و تکنولژِی های یک دوربین box type به ظاهر زیبای آن اضافه شده که به این دوربین جایگاه خاصی را در سیستم های نظارت تصویری داده است.
فست دام Fast Dome
قابلیت های بالا ، این دوربین را از انواع دیکر دوربین متمایز میکند .
نکته : PTZ : این دوربینها قابلیت حرکت افقی، عمودی و همچنین زوم اپتیک و دیجیتال بصورت کنترل دستی و اتوماتیک را دارند .
حرکت افقی ( Pan) تا 360 درجه ، حرکت عمودی ( Tilt ) 90 درجه . قابلیت زوم اپتیکال ( در مدل های مختلف 10x تا 35x ) . لنز Auto Iris ورودی و خروجی های الارم و... اپراتور این دوربین میتواند به راحتی دوربین را در جهت های مختلف هدایت کند و با قابلیت زوم فضا ی بیشتری را پوشش دهد .
از دیگر امکانات این دوربین برنامه ریزی حرکت خودکار و زمان بندی شده بر روی نقاطی است که توسط اپراتور در حافظه دوربین ثبت شده است. قابلیت دنبال کردن سوژه بصورت خود کار نیز در بعضی از مدلها ی پیشرفته موجود میباشد. سرعت چرخش بالا ( تا 100 درجه در ثانیه ) و زوم اپتیکال این دوربین باعث شده تا در مناطق حساس ، سوله ها ، فظا های باز و همچنین برای کنترل ترافیک ، بهترین گزینه باشد.
دوربین های صنعتی Box Type
دوربین های box type که در بازار، صنعتی نامیده میشوند دارای ظاهری مکعب مستطیل شکل بوده و به دلیل دارا بودن قابلیت نصب لنز های مختلف Fix ، Varifocal ، Motorize ، Auto Iris و همچنین ست شدن با انواع پایه و کاور های خاص ، میتواند در تمامی محیط های مسکونی ، اداری ، تجاری و یا صنعتی نصب و راه اندازی شود .
این نوع دوربین همانند سایر دوربین ها از تکنولژی آشکارسازهای CCD ) Charge Couple Device) و CMOS (Compelementary Metal Oxide Semiconductor ) بهره میگیرند. که البته دوربینهایی که آشکار ساز آنها از نوع CCD میبا شد دارای وضوح و شفافیت بالا تری میباشند . انواع مختلف این دوربین دارای قابلیت هایی از قبیل تنظیمات خود کار و دستی نور و رنگ نیز میباشند.
تجهیزات دوربین مداربسته
در این بخش به معرفی و بررسی برخی از تجهیزات و لوازم جانبی دوربین های مداربسته می پردازیم.
DVRچیست ؟
دستگاه ضبط تصاویر دیجیتال digital video recording که به اختصار dvr نامیده می شود یک سیستم نظارت و کنترل بر دوربین های مداربسته آنالوگ است. این سیستم قابلیت های فرآوانی را برای دوربین ها فرآهم می کند. از ضبط تصاویر با فرمت های تصویری و کیفیت های مختلف تا قابلیت های هشداری متنوع. ارتباط با شبکه و بکارگیری نرم افزارهای کاربردی.
دی وی آر ها شامل تعداد محدودی ورودی و خروجی تصویر و صدا هستند و همین محدودیت تعداد ورودی ها آنها را دسته بندی کرده است. دی وی آر های با 4 ورودی تصویر را دی وی آر 4 کانال (dvr 4ch) می نامند. به همین ترتیب تعداد کانال ها می تواند 8 ، 16 و 32 باشد. دی وی آر های رایج در بازار از 32 فراتر نمی روند. اینها استاندارد های ورودی تصاویر هستند گرچه ممکن است برخی از شرکت ها خصوصا شرکت های چینی تعداد ورودی های متفاوتی برای محصولات خود در نظر بگیرند.
برخی از قابلیت های متفاوت DVRها:
-هشدار قطع یا خرابی دوربین
-قابلیت حسگر حرکت motion detection
- قابلیت ضبط تصاویر با فرمت های مختلف و کیفیت های متفاوت
-ارتباط lan یا dial up
-هشدار حرکت از طریق ایمیل
-امکان ارتباط با ftp
-کنترل از طریق وب
- شمارنده ورود و خروج counter
-تنظیم نور در نور شدید یا تاریکی مطلق
-زبان های سیستم (فارسی و ...)
BNC چیست؟
bnc یا british naval connector نوعی فیش ارتباطیست که به منظور اتصال کابل های کواسیال بکار می رود. این اتصال دهنده ها برای کابل های کواکسیلی از قبیل rg59، rg58 تا rg179 و rg316 مناسب هستند.
بی ان سی ها در زمینه های متفاوتی از جمله تجهیزات رادیویی،تلویزیونی،تجهیزات آزامایشگاهی، سیگنال های ویدیویی و همچنین برخی شبکه های کامپیوتری بکار برده می شوند. همچنین این اتصال دهنده ها فیش های متداول برای ارتباط دوربین های مداربسته آنالوگ هستند.
همانند سایر اتصال دهنده ها bnc ها نیز بصورت نری و مادگی با یکدیگر متصل می شوند شامل یک پین داخلی و یک فک دوار چرخنده می باشند. بدنه چرخشی بی ان سی نر در بی ان سی ماده با چرخشی 180 درجه قفل می شود.طراحی داخلی bnc ها سبب اتصال قفل شونده و مطمئن شده است.
bnc های موجود در بازار بسته به نوع اتصال آنها با کابل و همچنین ابزار اتصال دهنده آنها در انواع مختلفی یافت میشوند. از آن جمله می توان به بی ان سی های پیچی ، بی ان سی های فنری، بی ان سی های پرسی و... اشاره کرد.
برای اتصال بی ان سی های پرسی به کابل کواکسیال ابزار پرس بی ان سی نیاز است اما برای بی ان سی های پیچی یک پیچ گوشتی ریز کفایت می کند. که البته نیاز به توضیح نیست که اتصال بی ان سی های پرسی مطمئن تر می باشد.
لنز های دوربین مداربسته
لنز دوربین های مداربسته از لحاظ مکانیزم کار و نوع کاربری به انواع زیر تقسیم می شوند:
1. لنزهای ثابت یا fix
2. لنزهای متغیر (فاصله کانونی قابل تنظیم)
3. لنزهای موتور دار
راهنمای انتخاب لنز مناسب
یکی از دغدغه ها هنگام نصب دوربین های مداربسته خصوصا دوربین های صنعتی ،انتخاب نوع لنز مناسب برای محل و هدف مورد نظر است. اینکه چه لنزی را برای زوم و فوکوس روی بخشی خاص از محیط انتخاب کنیم.
همانطور که میدانید لنزها در اندازه های متفاوتی در بازار موجودند. که متداولترین آنها لنزهای 4.3 ، 6 ، 8 ، 12 و یا 16 میلیمتری هستند.
در تصاویر زیر دوربین در موقعیت یکسان و فاصله 10 متری از ساختمان روبرو نصب شده است. با تغییر لنزها تصاویر را با هم مقایسه می کنیم. با توجه به تصویر مربوط به لنز 4.3 میلیمتری ، واضح است که برای دید کاملتر باید این لنز را انتخاب کنیم. هرچه به لنز 16 میلیمتری پیش می رویم زوم بیشتر شده و دامنه دید کمتر می شود.
لنز 4.3 میلیمتری
لنز6 میلیمتری
لنز 8 میلیمتری
لنز 12 میلیمتری
لنز 16 میلیمتری
انواع کابل:
انواع کابل دوربین مداربسته
در دوربین مداربسته برای انتقال تصویر از دوربین به دستگاه dvr احتیاج به کابل می باشد , این کابل انواع مختلفی دارد .
برای انتقال تصویر در دوربین های مدار بسته آنالوگ سیمی که از دوربین به دستگاه dvr متصل می شود به نام کوآکسیال معروف است,این نوع سیم قالبا به صورت آنالوگ دیتا را از دوربین به سمت dvr انتقال می دهد.
در دوربین های مدار بسته تحت شبکه از کابل شبکه استفاده می شود که معمولا cat5 , cat6 هستند , این کابل ها یک عیب بزرگ نسبت به کابل های کوآکسیال دارند و آن این است که در متراژ بالای 100 متر افت سیگنال دارند و احتیاج به تقویت کننده دارند.
کابل های کوآکسیال به چند دسته تقسیم می شوند :
1 :RG 59
2 :RG 6
3 : RG 11
کابل های RG 59 در متراژهای کم قابل استفاده می باشند و تا متراژ 300 متر را می توان به صورت مستقیم از آنها استفاده کرد و در بالا تر از این متراژ افت سیگنال در انتقال تصویر از دوربین به دستگاه dvr پیش می آید.
کابلهای RG 6 برای مسافت 500 متر ساخته شده است که تا این متراژ را بدون هیچ مشکلی می تواند انتقال سیگنال دهد و معمولا در پروژه ها از این کابل استفاده می شود .
کابلهای RG 11 از دو کابل بالا قوی تر بوده و متراژی مابین 800 تا 900 متر را بدون افت سیگنال می توانند انتقال دهند. این کابل ها در کارخانه و سوله ها بزرگ قابل استفاده هستند.
کالبهای کوآسیال از چند بخش درست شده اند که در تصویر زیر می توانید قسمت های مختلف سیم را مشاهده نمایید.
پاور یا سوئیچ:
همان طور که اطلاع دارید برای نصب دوربین مدار بسته احتیاج به منبع تغذیه داریم و بنا به هر دوربین مقدار آمپر دوربین باید به اندازه مناسب به دوربین جریان برساند.
دوربین ها در شرایط یکسان دارای آمپر میانگین 1 می باشند,ولی در زمانی که دوربین دارای دید در شب یا LED های زیاد باشد باعث بالا رفتن مقدار آمپر دوربین می شود.
توجه داشته باشید که ولتاژ دوربین ها در تمام شرایط یکسان هستند و با ولتاژ 12 ولت تغذیه می شوند.
برای تغذیه دوربین ما باید از منبع تغذیه استفاده کنیم ولی در زمانی که تعداد دوربین های ما زیاد می شود بهتر است از وسیله ای به نام پاور سوئیچ استفاده نماییم این وسیله مانند یک پاور شرایطی را برای ما محیا می کند که دوربین ها را فقط از یک منبع تغذیه نماییم.
تجهیزات امنیتی شرکت مهندسی فرجام مکاترونیک
مجری طرح های نظارت تصویری و هوشمند سازی ساختمان.
فروش ونصب انواع دوربین مداربسته،دزدگیر اماکن و فروشگاهی،سیستم روشنایی ، نورپردازی ودکوراسیون
شماره های تماس:
۰۹۱۲۰۷۱۷۲۵۸
۰۹۳۷۹۹۷۷۴۰۷
۷۷۵۵۸۶۰۰
محمدرضا ریوندی
https://telegram.me/cctvriview
Riview
تجهیزات امنیتی شرکت مهندسی فرجام مکاترونیک
مجری طرح های نظارت تصویری و هوشمند سازی ساختمان.
فروش ونصب انواع دوربین مداربسته،دزدگیر اماکن و فروشگاهی،سیستم روشنایی ، نورپردازی ودکوراسیون
شماره های تماس:
۰۹۱۲۰۷۱۷۲۵۸
۰۹۳۷۹۹۷۷۴۰۷
۷۷۵۵۸۶۰۰
محمدرضا ریوندی
- ۹۶/۰۲/۰۹